V. Nagyon SZÉP Kihívás: A határok feszegetése nem áll meg kétszáznál, a matematika tudománya is ismer ennél nagyobb számokat. Mi több, az izmaink, a tüdőnk, a szívünk is tovább tud számolni, így akinek van kedve, kitartása, és nem utolsósorban ereje, az alábbi útvonalon teheti magát próbára, 257 kilométeren, ugyancsak 12 órás szintidővel: terkepnagyon.szepkihivas.hu

Az V. Nagyon SZÉP Kihívás elindítása jelentkezési létszámhoz kötött. Minimum jelentkezői létszám: 15 fő.

Nevezés: Amennyiben a megfelelő számú jelentkező hiányában nem tudjuk elindítani a V. Nagyon SZÉP Kihívást, a befizetett nevezési díj érvényessé válik a IX. SZÉP Kihíváson történő részvételre. Nevezési díjat visszautalni nem áll módunkban. Felhívjuk a figyelmet, hogy tényleg csak felkészült, rutinos, és a szintidőn belüli teljesítésre kész túrázók jelentkezzenek a V. Nagyon SZÉP Kihívásra, hiszen ahogy nehezedik a feladat, úgy követel meg egyre nagyobb tudatosságot, felelősséget, gyakorlatot!

Az V. Nagyon SZÉP Kihívásra az előzetes regisztráció és a nevezési díj megfizetése kötelező, a részvételi szándékot a nevezési felületen a táv kiválasztásával külön jelezni kell: nevezes.szepkihivas.hu

Túránk az ötpróba rendezvénysorozat része. Ha még nincs ötpróba azonosítód itt díjmentesen beszerezheted: https://otprobaparizsba.hu/register/

Túraközpont, rajt- és célterület: Auchan Kecskemét, (hátsó) parkoló (GPS: 46.887186, 19.638669)

Rajthoz, és a célba érkezésedhez nyugodtan hívd ki családodat, ismerőseidet szurkolni, biztatni!

Parkolás: Parkolási lehetőség rendelkezésre áll

Túra szervezője: SZabadidős ÉlményProgramok Egyesület

Túra időpontja: 2024. május 11. (szombat)

Táv és szintidő: 257km – 12h (reggel 8-tól este 8-ig)

Nevezési díj: 8000 Ft,   április 15. után 10000 Ft
A nevezési díj tartalmazza:
– kávé a túraközpontban reggel és délután
– csomagmegőrzés a túraközpontban
– 5 frissítőpont (müzli szelet, izotóniás ital, üdítő, ásványvíz, zsíros kenyér, péksütemény) – de ne csak erre hagyatkozz, készülj te is az energiapótlásra
– beérkezés után egy tányér marhapörkölt a célban
– emléklap
– sikeres, szintidőn belüli teljesítés esetén egyedi befutóérem

Bankszámlaszám: CIB Bank: 10700103-74181511-51100005 Közleménybe kérjük mindenképpen írd be: \”Támogatás – Neved – Szül. éved\” Számlatulajdonos: SZÉP Egyesület  
A nevezési díjból 1000 forinttal támogatjuk a Hírös Családmentor Egyesület (HIRCSE) munkáját.

Előnevezés: Kötelező (!!!) 2024. május . 1. (szerda) éjfélig – nevezes.szepkihivas.hu (Az átutalás beérkezési határideje: 2024. május 3. 12h)

Ha csomagmegőrzést kérsz, az info [kukac] szepkihivas.hu email címen jelezd előre! Bármilyen kérdésed van a rendezvénnyel kapcsolatban, itt azt is felteheted.

Túra útvonala: terkepnagyon.szepkihivas.hu

Regisztráció a helyszínen: Előnevezés megerősítése, felelősségvállalási nyilatkozat aláírása, itiner felvétele, legkésőbb reggel 7:30-ig a túraközpontban.
Túraközpont nyit: reggel 6 órakor. Előnevezés megerősítését, helyszíni regisztrációt kérjük, ne a regisztráció végére időzítsétek!
Rajt és Cél: A túraközponttól lassú rajttal együtt gurulunk ki reggel 8 órakor, majd pár kilométer után éles rajt, és onnantól mindenki a maga tempójában, önállóan teljesíti a túratávot.

Ellenőrző- és frissítőpontok:
– Ladánybene
– Tápiószentmárton/Tápiószele
– Lakitelek (Tőserdő Ökoturisztikai Központ
– Kiskunfélegyháza
– Izsák

Túráról érdeklődni:
Szépné Panda Tímea – 20/950-4850
Szép Miklós, Szép Kerékpár Szaküzlet és Szerviz – 20/971-6111
e-mail: info [kukac] szepkihivas [pont] hu
Facebook-oldal: facebook.szepkihivas.hu Facebook-esemény: 9.szepkihivas.hu

Részvétel szabályai:

  • Részt vehet, aki biztonságosan tud kerékpározni és a közúti kerékpározás szabályait ismeri és be is tartja!

  • Bukósisak használata KÖTELEZŐ!

  • 12 év alattiak csak a Családi / Diákként is SZÉP Kihíváson vehetnek részt, és kizárólag szülői/felnőtt kíséret mellett.

  • 12 és 14 év között szülői/felnőtt kísérettel vehetnek rész a SZÉP Kihíváson – nem szülői kíséret esetén, szülői beleegyező nyilatkozatot kérünk. (letöltések menüből letölthető)

  • 14 és 18 év között szülői beleegyező nyilatkozat szükséges. (letöltések menüből letölthető)

  • A túra a közúti közlekedés fenntartása mellett zajlik, ezért a KRESZ szabályainak betartása kötelező!

  • A résztvevők a kijelölt útvonalon kötelesek haladni. Az ellenőrzési pontokon való áthaladás kötelező a sikeres teljesítés elfogadásához.

  • A frissítőpontokon az ellátmány átvétele az itinerrel való igazolással történik. A frissítőpontok meghatározott nyitvatartással üzemelnek.

  • Külön sportorvosi engedély nem szükséges, mindenki saját felelősségére indul.

  • A szervezőktől kártérítés semmilyen jogcímen nem igényelhető.

  • A nevezéssel egyben az is elfogadásra kerül, hogy a megadott e-mail címre hírleveleket küldünk ki a SZÉP Kihívással kapcsolatban.

  • A jelentkezéssel mindenki elismeri, hogy a túrára felkészült, kerékpárja jó műszaki állapotban van, a részvételre alkalmas.

  • A kötelezően előírt tartozékok, felszerelés (pl. MEGFELELŐ VILÁGÍTÁS, FÉNYVISSZAVERŐ MELLÉNY) megléte is szükséges, ezen kívül ajánlott tartalék belsőt, pumpát is magaddal hoznod, defekt bármikor előfordulhat.

  • A szervezők fenntartják a jogot, hogy a biztonsági szempontból nem megfelelő állapotú kerékpárost (alkoholos, kábítószeres befolyásoltság alatt áll stb.) és biztonságos közlekedésre alkalmatlan kerékpárral érkezőket (pl. nincs fék) mindenféle indoklás nélkül kizárják a túráról! Részükre a nevezési díjat nincs módunk visszatéríteni!

  • Ne csak az általunk biztosított frissítőpontokra hagyatkozz, ahhoz, hogy kétszázig elszámolj, folyamatos kalória- és folyadék utánpótlás szükséges.

  • Esetleges sérülést, illetve a túra feladását az ellenőrzőpontokon, vagy a túraközpontban, valamint a megadott telefonszámokon mindenképpen jelezd felénk!

  • Kérjük, hogy az út során a környezetet ne szennyezd, a keletkező hulladéktól a frissítőpontokon szabadulhatsz meg!

  • Műszaki probléma elhárítása (pl. defekt) önálló feladat (de ha megoldhatatlan technikai gondod akad, a megadott telefonszámokon értesítsd a szervezőket!).

  • A résztvevők beleegyeznek, hogy a túrán készült fotók, videó felvételek külön jóváhagyásuk nélkül felhasználásra kerülhetnek. Megjelenésükért díjazás semmilyen címen nem illeti meg őket.

  • A túratávot szintidő alatt teljesítők a célba érkezéskor emléklapot és befutó érmet vehetnek át.

  • Beérkezés után főtt ételt (marhapörkölt) és frissítést biztosítunk.

  • Program változtatás jogát fenntartjuk.

A rendezvény fővédnöke: Boronkay Péter, paralimpikon, tízszeres világbajnok, kilencszeres Európa bajnok

Támogatók és partnereink: