SZÉP KIHÍVÁS KERÉKPÁROS TELJESÍTMÉNYTÚRA

(EL BÍRSZ-E SZÁMOLNI KÉTSZÁZIG?)

A SZÉP Kihívás kerékpáros teljesítménytúra immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre. Több mint kétszáz kilométer két keréken, ellenőrzőpontokkal, mindenki előtt nyitva álló lehetőséggel, hogy próbára tegye magát, és kiderüljön, képes-e ezt a szimbolikus, egyben nagyon komoly teljesítményt kihozni magából.

Facebook-oldal

2019 – V. SZÉP Kihívás

A teljesítménytúra Kecskemét városa körül zajlik, annak közigazgatási határain kívül, alacsony forgalmú közutakon. Kvázi tét nélkül tesztelheti le magát bárki, hiszen a kialakítás lehetővé teszi, hogyha valaki végzetesen elfáradna, kis pihenés után gyorsan visszaérhessen a túraközpontunkhoz. A SZÉP Kihívás egyben felkészülés is a késő tavasszal, kora nyáron megrendezésekre kerülő egynapos Balaton-kerülésekre, ahol ugyanez a szimbolikus 200 km vár a résztvevőkre, azzal a különbséggel, hogy ott körülményesebb menet közben meggondolni magunkat, hiszen mondjuk Keszthelyről nehézkes visszaérni Balatonvilágosra.

2015 – I. SZÉP Kihívás

Alig pár év alatt 3-400 főre ugrott a részvételi létszám, akiknek általában a kétharmada teljesíti szintidőn belül a távot, vagyis elszámolnak velünk egészen kétszázig, és egy kicsit azon is túl. Ami különösen jól esik számunkra, hogy sokan dicsérik a szervezést, viszik a jó hírünket sokfelé az országban.

Cikk a VI. SZÉP Kihívásról
Cikk az V. SZÉP Kihívásról
Cikk a IV. SZÉP Kihívásról
Cikk a III. SZÉP Kihívásról

korábbi sajtómegjelenések, képgalériák:
VII. SZÉP Kihívás
V.SZÉP Kihívás
IV.SZÉP Kihívás
III.SZÉP Kihívás

Résztvevői beszámoló

2016 – II. SZÉP Kihívás

A rajt együtt zajlik, a mezőny rendőri segítség mellett egy csapatban teszi meg az első kilométereket. Majd az elengedés után mindenki a maga urává válik, és saját tempójában – ahogy neki kényelmes – teljesítheti a SZÉP Kihívást. A túra végén emléklapokat osztunk, illetve díjazzuk a legfiatalabb és legtapasztaltabb résztvevőinket, külön a hölgyek és az urak között, de odafigyelünk parasportoló teljesítőinkre is.

I. Retro SZÉP Kihívás 2022 őszén – új eseményünk egy igazi élménytúra

A SZÉP Kihíváson sorrendet nem hirdetünk, ezzel is kiemelve, ez nem verseny, hanem hagyományos értelemben vett teljesítménytúra, ahol önmagunk legyőzése a cél. Frissítőpontokat állítunk fel, illetve a célban is igyekszünk biztosítani némi kalória-utánpótlást.

VII. SZÉP Kihívás startvideó

Mindezt közösségi munkában, illetve szponzoraink segítségével, minimális nevezési díj ellenében tesszük. Szeretnénk ezt az állapotot minél tovább fenntartani, ugyanis így hozzáférhető a legtöbb ember számára egy ilyen szabadidős program. Fontosnak tartjuk, hogy az egészséges életmód, a testedzés, annak népszerűsítése minél több ember számára adott legyen, az üzenet minél több helyre eljuthasson. Emellett mentális képességeinket is próbára teszi, teszteli kitartásunkat és akaraterőnket. A holtpontok túlélésének záloga, hogy rendezzük össze a fejünket, hogyan vagyunk képesek újra tisztán a feladatra koncentrálni, és a negatív gondolatokat, érzéseket száműzni. Rájövünk arra is, hogy a kerékpározás csapatsport, és mennyi mindenben tudnak segíteni a körülöttünk lévők, velünk tekerők. Különleges csapatépítő-tréning is ez egyben, a közös szenvedés és a közös teljesítmény önkéntelenül is szorosabbra fűzi az emberi kapcsolatokat.

Drónvideók:
2018
és
2017

A Kecskeméti Televízió az elmúlt években több riportfilmet is készített rólunk:
VII. SZÉP Kihívás
V. SZÉP Kihívás
IV. SZÉP Kihívás
III. SZÉP Kihívás

A SZÉP Kihívás néhány év alatt komoly, országosan is elismert rendezvénnyé nőtte ki magát: hazánk számos pontjáról jelentkeznek a kétszáz kilométeres feladat teljesítésére, és bármerre tekerünk mi magunk is, sokszor futunk össze olyan kerékpárosokkal, akik jó emlékeket őriznek a korábbi részvételükről. Adtunk már interjút a közszolgálati televízió magazinműsorának, kerültünk be országos sajtó programajánlójába is, hiszen olyan tartalmas és hasznos szabadidő-eltöltési lehetőséget kívánunk biztosítani a sportolni vágyók számára, amely emberközeli és barátságos hangulatú, és segítőn kínálja az esélyt mindenki számára, hogy kipróbálja magát, el tud-e számolni kétszázig.

Az esemény névadó támogatója a SZÉP Kerékpár Szaküzlet és Szerviz.

Az esemény fővédnöke Boronkay Péter, kétszeres paratriatlon-világbajnok, riói paralimpiai résztvevőnk.

A SZÉP Családi Kihívás nagykövete: Farkas Mihály, parasportoló

A civilizáció kényelméhez szokva keressük-kutatjuk folyamatosan a kihívásokat, hogyan lehet kipróbálni, mire képes a sokkal szélsőségesebb terheléshez tervezett testünk, hol vannak a határaink. Már száz kilométerre is azt gondolhatnánk, hogy nem hétköznapi elvetemültség szükséges hozzá, hiszen olyan, mintha valaki Kecskemétről Budapestre, egészen a Lánchídig tekerne, pedig kényelmes tempóban ez a lehetőség bárkiben ott lapul. Ezt megduplázni, mindössze 12 óra alatt, az már komoly sportteljesítmény, dicsőség, igazi kihívás, SZÉP Kihívás.

A VII. SZÉP Kihívás teljesítése után

Szépné Panda Tímea
20/950-4850
Szép Miklós, Szép Kerékpár Szaküzlet és Szerviz
20/971-6111
szervezok kukac szepkihivas.hu