Túra neve: VIII. SZÉP Kihívás kerékpáros teljesítménytúra (El bírsz-e számolni kétszázig?) – Az alföldi bringások „Balaton köre”

Ahogy a futóknak a maratoni táv, a bringások számára a kétszáz kilométeres lélektani határ az érettségi vizsga. Választóvonal. Mindenki képes lehet rá, viszont annál kevesebben veselkednek neki, pedig az önmagunk hitetlensége felett aratott, és önmagunk ilyen tiszta megismerésével együtt járó győzelemnél erősebb siker aligha létezik ezen a világon.

A SZÉP Kihívás az alföldi bringások Balaton-köre, ahogy egyik kedves barátunk, pedálsorstársunk megfogalmazta. Valóban, hiszen a táv nagyságrendileg ugyanaz, ugyanakkor akad egy aprócska, ám annál jelentőségteljesebb, csábító különbség is: nálunk elfáradás esetén nincs természetes akadálya a túraközpontba történő rövidebb visszaérkezésnek, ezért szinte tét nélkül teheti magát próbára bárki, hogy tényleg megért-e a kétszáz kilométeres magasságokra. További segítségként idén is lesz szervezői mezőnyünk, majdhogynem vezetett túraként, ahol ugyan senki helyett sem fogunk tekerni, de szélárnyékkal, bátorító szavakkal talán könnyebbé tudjuk tenni ezt a speciális matekfeladványt.

A SZÉP Kihívás igazán kemény fa, edzett acélú fejszét követel meg magának, de senki ne ijedjen meg tőle, hiszen az utóbbi években alkalmanként már több mint háromszáz bringás szokott – többnyire sikerrel – belevágni.

Túraközpont, rajt- és célterület: Auchan Kecskemét, (hátsó) parkoló (GPS: 46.887186, 19.638669)

Rajthoz, és a célba érkezésedhez nyugodtan hívd ki családodat, ismerőseidet szurkolni, biztatni!

Parkolás: Parkolási lehetőség rendelkezésre áll

Túra szervezője: Szabadidős Élmény Programok Egyesület

Túra időpontja: 2023. április 29. (szombat)

Táv és szintidő: 203 km – 12h (reggel 8-tól este 8-ig)

Nevezési díj: 6000 Ft 

A nevezési díj tartalmazza:
– sikeres, szintidőn belüli teljesítés esetén egyedi befutóérem és emléklap
– beérkezés után egy tányér marhapörkölt a célban
– 6 frissítőpont (müzli szelet, banán, izotóniás ital, üdítő, ásványvíz) – de ne csak erre hagyatkozz, készülj te is az energiapótlásra
– kávé a túraközpontban

Bankszámlaszám: CIB Bank: 10700103-74181511-51100005
Közleménybe kérjük mindenképpen írd be: „Támogatás – Neved – Szül. éved
Számlatulajdonos: SZÉP Egyesület

 A nevezési díjból 1000 forinttal támogatjuk a Mosolygó Szemekért Alapítvány fejlesztő, társasjáték és sporteszköz beszerzését.
Az Alapítvány a Kecskeméti EGYMI székhelyén működő tanulásban akadályozott (enyhe értelmi fogyatékos) tanulók általános iskoláját segíti.

Előnevezés: Kötelező (!!!) 2023. április 23. (vasárnap) éjfélig – nevezes.szepkihivas.hu
(Az átutalás beérkezési határideje: 2023. április 25. 12h)

Ha csomagmegőrzést kérsz, az info [kukac] szepkihivas.hu email címen jelezd előre! Bármilyen kérdésed van a rendezvénnyel kapcsolatban, itt azt is felteheted.

Túra útvonala: terkep.szepkihivas.hu
Kecskemét – Kadafalva – Ballószög – Ágasegyháza – Izsák – Orgovány – Jakabszállás – Fülöpjakab – Kiskunfélegyháza – Tiszaalpár – Lakitelek – Tiszakécske – Kocsér – Nagykőrös – Lajosmizse – Ladánybene – Kunbaracs – Kerekegyháza – Ballószög – Kadafalva – Kecskemét

Ellenőrző- és frissítőpontok:
A táv során hat ellenőrző- és frissítőpont lesz felállítva. A túraközpontunk egész nap üzemel.
Ellenőrzőpontok: Orgovány (37 km), Kiskunfélegyháza (70 km), Lakitelek-Tőserdő (96 km), Kocsér (121 km), Lajosmizse (161 km), Kunbaracs (178 km)
Ha túlvállalnád magad, a kiszállási, menekülési lehetőségeket az itinerben külön feltüntetjük majd. De amíg tudsz, birkózz a kihívással!

Szervezői Mezőny: Aki kevésbé biztos magában, még sosem vállalkozott hasonló feladatra, csatlakozhat a szervezői mezőnyünkhöz, ami vezetett túra formájában megy végig a SZÉP Kihíváson. Teszi mindezt 24-25 km/h-s (szélcsendre értendő) utazósebességgel.

Regisztráció a helyszínen:
Előnevezés megerősítése, felelősségvállalási nyilatkozat aláírása, itiner felvétele, legkésőbb reggel 7:30-ig a túraközpontban.
Túraközpont nyit: reggel 6 órakor.
Esetleges csomagmegőrzést biztosítani tudjuk.
Előnevezés megerősítését, helyszíni regisztrációt kérjük, ne a regisztráció végére időzítsétek!
Rajt és Cél: A túraközponttól lassú rajttal együtt gurulunk ki reggel 8 órakor, majd pár kilométer után éles rajt, és onnantól mindenki a maga tempójában, önállóan teljesíti a túratávot.

IV. SZÉP Családi Kihívás: Vezetett MINI túra, hogy a legkisebbek is átélhessék a kerékpározás örömét. Ballószögig a nagy mezőnnyel együtt a lassú rajt örömbringázásában, utána pedig a legbarátságosabb tempóban, a legbarátságosabb hangulatban.

Össztáv: 20 km, útvonal: terkepcsaladi.szepkihivas.hu
Indulás a VIII. SZÉP Kihívás mezőnyével együtt, reggel 8 órakor.
A SZÉP Családi Kihíváson való részvétel ingyenes, de az előzetes regisztráció kötelező: csaladinevezes.szepkihivas.hu
A IV. SZÉP Családi Kihívás nevezési határideje: április 26. (szerda) éjfél.
Bukósisak használata a Családi Kihívás résztvevőinek is kötelező!

IV. Nagyon SZÉP Kihívás: A határok feszegetése nem áll meg kétszáznál, a matematika tudománya is ismer ennél nagyobb számokat. Mi több, az izmaink, a tüdőnk, a szívünk is tovább tud számolni, így akinek van kedve, kitartása, és nem utolsósorban ereje, az alábbi útvonalon teheti magát próbára, 267 kilométeren, ugyancsak 12 órás szintidővel: terkepnagyon.szepkihivas.hu

A IV. Nagyon SZÉP Kihívás elindítása jelentkezési létszámhoz kötött. Minimum jelentkezői létszám: 15 fő.

Nevezés: Amennyiben a megfelelő számú jelentkező hiányában nem tudjuk elindítani a IV. Nagyon SZÉP Kihívást, a befizetett nevezési díj érvényessé válik a VIII. SZÉP Kihíváson történő részvételre. Nevezési díjat visszautalni nem áll módunkban.
Felhívjuk a figyelmet, hogy tényleg csak felkészült, rutinos, és a szintidőn belüli teljesítésre kész túrázók jelentkezzenek a IV. Nagyon SZÉP Kihívásra, hiszen ahogy nehezedik a feladat, úgy követel meg egyre nagyobb tudatosságot, felelősséget, gyakorlatot!
A IV. Nagyon SZÉP Kihívásra az előzetes regisztráció és a nevezési díj megfizetése kötelező, a részvételi szándékot a nevezési felületen külön jelezni kell: nevezes.szepkihivas.hu

Túráról érdeklődni:
Szépné Panda Tímea, Tudatos Lépések – 20/950-4850
Szép Miklós, Szép Kerékpár Szaküzlet és Szerviz 20/971-6111
e-mail: info [kukac] szepkihivas [pont] hu
szepkihivas.hu
Facebook-oldal: facebook.szepkihivas.hu
Facebook-esemény: 8.szepkihivas.hu

Részvétel szabályai:

  • Részt vehet, aki biztonságosan kerékpározni tud és a közúti kerékpározás szabályait ismeri és be is tartja!

  • Bukósisak használata KÖTELEZŐ!

  • 12 év alattiak csak a Családi SZÉP Kihíváson vehetnek részt, és kizárólag szülői/felnőtt kíséret mellett.

  • 12 és 14 év között szülői/felnőtt kísérettel vehetnek rész a SZÉP Kihíváson – nem szülői kíséret esetén, szülői beleegyező nyilatkozatot kérünk.

  • 14 és 18 év között szülői beleegyező nyilatkozat szükséges.

  • A túra a közúti közlekedés fenntartása mellett zajlik, ezért a KRESZ szabályainak betartása kötelező!

  • A résztvevők a kijelölt útvonalon kötelesek haladni. Az ellenőrzési pontokon való áthaladás kötelező.

  • A frissítőpontokon az ellátmány átvétele az itinerrel való igazolással történik. A frissítőpontok meghatározott nyitvatartással üzemelnek.

  • Külön sportorvosi engedély nem szükséges, mindenki saját felelősségére indul.

  • A szervezőktől kártérítés semmilyen jogcímen nem igényelhető.

  • A nevezéssel egyben az is elfogadásra kerül, hogy a megadott e-mail címre hírleveleket küldünk ki a SZÉP Kihívással kapcsolatban.

  • A jelentkezéssel mindenki elismeri, hogy a túrára felkészült, kerékpárja jó műszaki állapotban van, a részvételre alkalmas.

  • A kötelezően előírt tartozékok, felszerelés (pl. MEGFELELŐ VILÁGÍTÁS, FÉNYVISSZAVERŐ MELLÉNY) megléte is szükséges, ezen kívül ajánlott tartalék belsőt, pumpát is magaddal hoznod, defekt bármikor előfordulhat.

  • A szervezők fenntartják a jogot, hogy a biztonsági szempontból nem megfelelő állapotú kerékpárost (alkoholos, kábítószeres befolyásoltság alatt áll stb.) és biztonságos közlekedésre alkalmatlan kerékpárral érkezőket (pl. nincs fék) mindenféle indoklás nélkül kizárják a túráról! Részükre a nevezési díjat nincs módunk visszatéríteni!

  • Ne csak az általunk biztosított frissítőpontokra hagyatkozz, ahhoz, hogy kétszázig elszámolj, folyamatos kalória- és folyadék utánpótlás szükséges.

  • Esetleges sérülést, illetve a túra feladását az ellenőrzőpontokon, vagy a túraközpontban, valamint a megadott telefonszámokon mindenképpen jelezd felénk!

  • Kérjük, hogy az út során a környezetet ne szennyezd, a keletkező hulladéktól a frissítőpontokon szabadulhatsz meg!

  • Műszaki probléma elhárítása (pl. defekt) önálló feladat (de ha megoldhatatlan technikai gondod akad, a megadott telefonszámokon értesítsd a szervezőket!).

  • A résztvevők beleegyeznek, hogy a túrán készült fotók, videó felvételek külön jóváhagyásuk nélkül felhasználásra kerülhetnek. Megjelenésükért díjazás semmilyen címen nem illeti meg őket.

  • A túratávot szintidő alatt teljesítők a célba érkezéskor emléklapot és befutó érmet vehetnek át.

  • Beérkezés után főtt ételt (marhapörkölt) és frissítést biztosítunk.

  • Program változtatás jogát fenntartjuk.

A rendezvény fővédnöke:
Boronkay Péter, paralimpikon, tízszeres világbajnok, kilencszeres Európa bajnok

A IV. SZÉP Családi Kihívás nagykövete:
Farkas Mihály, parasportoló

Támogatók és partnereink: