Sziasztok!

Ha megengeditek, a könnyebbség kedvéért idén is tegeződni szeretnék mindenkivel. Akár levélben, akár a helyszínen, akár más kommunikációs csatornákon.

Levelet egyébként is kevesebbet fogtok kapni, mint a korábbi években. Ugyanis a fontosabb információkat felpakoljuk a hét folyamán a honlapra, és elegendő lesz számotokra csak ezek elérhetőségét elküldeni.

320-nál jár a számlálónk, ennyien teljes értékű nevezettek az idei, immár IV. SZÉP Kihívásra. Ehhez a levélhez csatolok egy térképet, illetve alább az itiner szöveges leírását is közzé teszem. A www.terkep.szepkihivas oldalról pedig a GPX file is letölthető.

Szinte minden változatlan a tavalyi útvonalhoz képest, ugyanakkor ami változott, azt érdemes külön is felvésnetek magatoknak:

  1. Tiszakécskén a Művelődési Központ ad helyet frissítőpontunknak, ezért már eleve más úton megyünk be a városba.
  2. Kiskunfélegyházán pedig a Városi Sportcsarnokban kaptunk helyet, és lehetőséget, ezért ott is változott az útvonal.

Orgovány és Izsák között tavaly előre nem várt, és általunk sem jelzett katasztrofális útviszonyok fogadtak benneteket. Az idei tél sem volt kíméletes az infrastruktúrával szemben, ugyanakkor ígéretet kaptunk a Magyar Közút solti mérnökségétől, hogy a kátyúzási munkálatokat elvégzik május 6-ig ezen a részen, előrébb sorolják a feladataik között. A felfestést a napokban végezzük, beszámolunk majd róla, hogy kijavították-e az úthibákat. Ezen kívül Lajosmizse és Nagykőrös között már nem csupán rázni fog, hanem dobálni is, ha nem figyeltek a kátyúkra, amelyek itt szintén a sok csapadéknak és a hidegnek köszönhetően keletkeztek az elmúlt hónapokban. Kocsér és Tiszakécske között pedig most zajlik egy jelentősebb útfelújítási munka, itt közlekedési lámpák szabályozzák a közlekedést, félpályás útlezárások várnak majd Titeket.

A start előtt ezúttal lehetőségetek lesz a kerékpárotok állapotának felülvizsgálatára is, kisebb problémák (pl. beállítási, guminyomás, stb.) orvoslására. Átvett itinerrel fél 7-től bátran keressétek a Shimano-szervizsátrat!

Üdvözlettel: Barna Imre, Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete