A SZÉP Kihívás az első pillanattól az utolsó kilométerig csapatmunka, rengetegen veszik ki a részüket, hogy az év egyik leghosszabb bringás napján minden résztvevő számára minden feltétel adott legyen a kétszázig számoláshoz.

Névadó támogatóként a Szép Kerékpár Szaküzlet és Szerviz, akik pár évvel ezelőtt először az ötletet hozták, majd azóta mind anyagilag, mind szervezésben folyamatosan az esemény mögött állnak. A rájuk oly jellemző lelkiismeretesség, barátságosság egyben a SZÉP Kihívás ars poeticája is.
VT Veres Kft. elkötelezett sportbarát, környezetvédő hozzáállása az MK Kecskemét egész éves munkáját segíti, akár a hagyományos túráinkról, akár a közlekedésszakmai tevékenységünkről legyen szó. Aktív kerékpárosok maguk is, a SZÉP Kihívás ötletének felkarolói a kezdetektől fogva.
Az Auchan Magyarország kecskeméti áruházában otthonra leltünk, innen indítjuk a számolót, és ide térünk vissza, haza, több mint kétszáz fáradságos kilométer teljesítése után. Aminek legyűréséhez is aktív segítséget nyújtanak, hiszen túrázóink számára a frissítőpontokon ellátmányt is biztosítanak.
Az Univer Coop Zrt. az utolsó kilométerekre önt lelket belénk, izsáki frissítőpontunkon a tőlük kapott müzliszeletekből merítünk erőt.
Félegyházi Pékség péksüteményei a táv kétharmadánál a holtponton segítenek túllendülni, figyelembe véve kalóriaéhségünket, és a lassan felszívódó szénhidrátok szükségességét az ilyen hosszú távú megpróbáltatások során.
High5 Sports Nutrition segítségével a professzionális sportolók közreműködése által fejlesztett termékek biztosítják a teljesítménymaximalizálást bringásaink számára is.
Klasszikus bringás szólásmondás, hogy a víznek ára van, vagyis nagyon meg kell becsülni minden cseppjét. Jól tudja ezt a Magyarvíz Kft. is, ásványvizei talán a legnélkülönözhetetlenebb alkotóelemét jelentik a kétszázig számolásnak.
Repro Balaton grafikus tervezőcsapatának munkáját dicséri figyelemfelkeltő plakátunk, és a túrázóink kezébe adott okleveleink, emléklapjaink impozáns külsője is.
Shimano nevet nem kell bemutatni a bringázás szerelmeseinek, összeforrott a nevük a kerékpársporttal, de a napi kerékpárhasználattal is. A legismertebb, és legelismertebb márka ezen a területen. A minőség náluk garancia, épp ezért egy esemény számára komoly rang, megbecsültség a támogatásuk. Szervizautójuk velünk együtt számolt kétszázig, bőséges ajándékcsomagjaikba pedig nemcsak a japán márka, hanem az ugyancsak magas minőséget képviselő Zéfal termékek is bekerültek. A SZÉP Kihívás igazán büszke erre a partneri kapcsolatra.
Nem csupán akkor lényeges a komfortérzetünk, ha ilyen hosszú távokat megyünk, de a mindennapos kerékpárhasználat során is fontos odafigyelni kényelmünkre. Ezt teszi a Jolie, akik elsősorban hölgyek számára készítenek praktikus, bringázáshoz kitalált ruhaviseletet, de egyébként is érdemes szétnézni náluk, sok-sok érdekes, izgalmas, divatos ötletük van ruhatárunk bővítéséhez.

Kitartó, évek óta minden kezdeményezésünket segítő magántámogatónk, Foktiné Erzsike, aki részt vesz a szervezésben, biztosítja az ellátmányt a tiszakécskei frissítőpontunkra, emellett az ő segítségével tudjuk a drónt is megreptetni, hogy a start lélekemelő pillanatait megörökíthesse. Köszönjük!

Köszönjük Boronkay Péter kétszeres paratriatlon világbajnokunknak, a riói paralimpia egyik magyar résztvevőjének hogy idén is vállalta az esemény fővédnöki szerepét, és szívből kívánjuk, hogy a közeljövő számos sportsikert tartogasson még a számára. Felsejlik már a láthatáron Tokio 2020, a nagy-nagy cél, erőt, kitartást, sikeres kvalifikációt kívánunk hozzá, Peti!

Az idei évtől együttműködő partnereink sorában köszönthetjük a Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Zrt-t, akik professzionális segítségével sokkal könnyebb koordinálni egy ilyen esemény egyre szétágazóbb kapcsolatrendszerét. Általuk kaptuk meg Tiszakécske, illetve Kiskunfélegyháza önkormányzatának támogató együttműködését, akiknek külön-külön is hatalmas köszönettel tartozunk a frissítőpontjaink méltó helyszíneiért: Tiszakécskén az Arany János Művelődési Központ, Kiskunfélegyházán pedig a Városi Sportcsarnok biztosított számunkra kiváló, és minden kívánalmunkon túlnyúló feltételeket frissítőpontjaink felállításához.
Ezen kívül itt szeretnénk megköszönni a lakiteleki Szabó Mihály Polgárőr Egyesületnek, hogy vigyáztak túrázóinkra a forgalmas 44. számű főúton való átkeléskor: órákon keresztül óvták-segítették az itt már kisebb-nagyobb csoportokban, avagy épp egyedül érkező bringásokat.

Ballószög önkormányzatától, személy szerint Somogyi Lajos polgármester úrtól nagyon komoly segítséget kaptunk eseményünk megrendezéséhez. Több száz fős lassúrajtunk Ballószögön megy keresztül, és elengedhetetlen egy ekkora bringás mezőny elközlekedtetéséhez a település támogató közreműködése. Nem mellesleg – nagyon fontos összetevő – idén általa tudtunk megszólalni is, a sok-sok emberhez egyszerre beszélni: hangot adott a gondolatainknak, ezért is nagyon hálásak vagyunk!

Kecskeméti Rendőrfőkapitányság ugyancsak a városból való biztonságos kijutásunkhoz nyújtott nélkülözhetetlen segítséget. Hadd emeljük ki külön is Bohner Zsolt nevét, a közlekedésrendészeti osztály vezetőjét, aki immár évek óta nagyon-nagyon pozitívan, támogatólag áll különféle eseményeinkhez, általa teremthetjük meg egy ilyen nagylétszámú kerékpáros mezőny biztonságos közlekedésének a szükséges feltételeit.

Az Országos Mentőszolgálat együttműködéséért is hálásak vagyunk. Több száz fős bringás csapat, bármi megtörténhet bármikor, számunkra mégis megnyugtató tudat, hogy baj esetén van kihez fordulnunk, ott vannak ők is az eseményen, és azonnal ellátják az esetleges sérüléseket. Szerencsére idén elég volt a jelenlétük, tevékeny közbeavatkozásukra nem került sor.

Szeretnénk megemlíteni a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának nevét is, külön kiemelve a solti és kiskőrösi üzemmérnökségüket, mert nemcsak a szükséges engedélyek megadásában voltak partnereink, hanem a sajnálatosan nem túl jó magyarországi útviszonyok jobbá tételében is segédkezet nyújtottak nekünk az igazán kritikus szakaszokon.

Ladánybenére, és Izsákra is immár hazajárunk, mert ami jó, azon nem szabad változtatni. Márpedig Ladánybenén a BeneLux Beach impozáns környezete nem csupán egy teljesítménytúra ellenőrzőpontjának izgalmas helyszín, de ilyen exkluzív körülmények között akár az egész életünket el tudnánk képzelni. Izsákon pedig a Tulipán Café látja el minden földi jóval az arra tévedő, éhes és szomjas vándort, itt tényleg erőt lehet meríteni az utolsó kilométerekhez. Szeretnénk köszönetet mondani nekik is!

A sajtó konstruktív segítsége nélkül lehetetlen lenne egy ilyen eseményre a leendő résztvevőket, kétszázig számolni akarókat megtalálni. Beharangozóik, tudósításaik révén vált a SZÉP Kihívás fogalommá, a helyét önállóan is megálló márkanévvé, vitték el hírünket mindenkihez itt a régióban, illetve immár az egész országban.
Közülük is külön köszönet illeti Csenki Csabát, a Hiros.hu újságíróját, aki valamikor az első SZÉP Kihívás idején kezdett el komolyabban bringázni, és azóta már rutinosan számol el velünk így tavaszvíz idején kétszázig, majd írja meg igazán élménydús és olvasmányos beszámolóit.
Idén is kint volt az eseményen a Kecskeméti Televízió, akik hosszabb riportfilmben számoltak be teljesítménytúránkról.
Jelentős és nagy látogatottságú kecskeméti hírportál a KEOL, ők szintén hírt, híreket adtak a SZÉP Kihívásról.
Az idei rendezés alkalmával kint volt az Echo TV forgatócsoportja is, így immár országos visszhangja is van a SZÉP Kihívásnak, az alföldi bringások Balaton-körének!
Ahogy az esemény megrendezését segítő összes szereplőnek, a sajtónak sem tudunk elég hálásak lenni! Köszönjük!

A SZÉP Kihívást három évvel ezelőtt szerveztük meg először, idén negyedszerre rugaszkodtunk neki a megrendezésének, jövőre pedig már ötödik alkalommal bocsátjuk hosszú-hosszú útjukra a vállalkozó szellemű bringásokat. Vajon mi magunk is elszámolunk majd kétszázig? 🙂

KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK!
Találkozunk jövőre, az V. SZÉP Kihíváson!

Egy gondolat a(z) Köszönet”

Hozzászólások lezárva.